Ondertussen ben ik al 16 kg afgevallen. Nog 7 kg te gaan om mijn streefgewicht te bereiken.

Verder is mijn bloeddruk veel verbeterd, zijn mijn gewrichtsklachten afgenomen en hoeft pedicure niet meer, gezien ik nu zelf terug kan instaan voor mijn voetverzorging.

Mijn algemene gezondheidstoestand is zeker verbeterd. Niets dan goed over het dieet!
Rita Lees hier het volledige verhaal
Mijn naam is Michèle en op mijn 30ste beleefde ik een erg traumatische ervaring.

Gezien ik blijkbaar een zogenaamde “emotionele eter” ben, kwam ik in een periode van ongeveer 4 jaar meer dan 30 kg bij. Mede door de gewichtstoename voelde ik me alsmaar slechter in mijn vel, en het gevolg daarvan laat zich raden.
Ik belandde in een negatieve spiraal waarbij ik me begon te verbergen. Mijn kledij bestond jarenlang uit zwart en alle tinten van donkergrijs, en liefst zo los mogelijk. Ik ging niet meer graag naar feesten, wilde liefst niet op de foto, en zelfs gaan zwemmen ging ik volledig uit de weg, terwijl ik voordien een echte “waterrat” was.

Gelukkig ben ik getrouwd met een sportieve man die mij ondanks alles toch steeds graag is blijven zien..

Mede dankzij hem en onze 2 prachtige zonen, ging ik mij de laatste 10 jaren terug beter kleden en zij bleven me ook stimuleren om te bewegen, waardoor ik wel steeds ben blijven fietsen en bergwandelen.

En intussen bleef ik proberen om mijn gewicht aan te pakken,
Michèle Lees hier het volledige verhaal
"Regelmatig probeer je te diëten telkens zonder resultaat. Dan geef je de moed snel op. Via mijn schoonzus hoorde ik van PronoKal en zo ben ik begonnen." - Fabienne

De laatste jaren kwamen er geleidelijk aan de kilo’s erbij. Het was vanzelfsprekend geworden om dagelijks een aperitiefje en wijn te drinken. Je gaat ook meer op restaurant en voordat je het weet ben je 10 kilo zwaarder.
Het was vooral mijn zelfbeeld die heel laag zat, nieuwe kleren kopen vond ik ook niet meer zo leuk want ik voelde me altijd te dik.

Regelmatig probeer je te diëten telkens zonder resultaat. Dan geef je de moed snel op. Via mijn schoonzus hoorde ik van PronoKal en zo ben ik begonnen. Ik ben op 3 september 2018 gestart met 70kg, op 22 oktober was mijn gewicht 58,5 kg.
Fabienne Lees hier het volledige verhaal
"Ik ben twee maanden geleden begonnen aan het PronoKal dieet en ben sindsdien al 18 kilo afgevallen. De rugpijn waar ik veel last van had en vermoeidheid zijn verleden tijd.

Bovendien is mijn bloeddruk ideaal en ben ik van mijn medicijnen af. Ook mijn cholesterol is van 4,4 naar 1,6 gedaald en mag nu mijn medicijnen afbouwen."
David
Ik heb in de loop der jaren - nadat ik mijn kinderen had gekregen - al verscheidene diëten gevolgd, soms met succes maar vaak ook met honger lijden en zin in allerlei 'verboden' voedsel waardoor ik dan weer terug bijkwam en dan soms nog meer woog dan vóór het dieet, het gekende jojo-effect dus.

Ik woog de laatste jaren 'in de 90 kg', te veel dat besefte en voelde ik maar al te goed (ik ben 1m75), het ging wel eens van 94 naar 96 maar ik troostte me met de gedachte dat het toch wel 'in de 90' bleef en niet meer werd.

Ik probeerde wel op mijn eten te letten maar meer dan een paar kg ging er niet af.

Ik hield niet echt van mijn spiegelbeeld, ik voelde mij helemaal niet meer mezelf, het laatste jaar begon ik zelfs nog meer te snoepen, want het was vooral de zoetigheid waar ik moeilijk aan kon weerstaan. Een vicieuze cirkel want die zoetigheden boden troost voor het niet goed voelen in mijn vel...
Erika, 51 jaar Lees hier het volledige verhaal
"Het is voor mijn gezondheid dus... Wat is prijzig?

Je mag rekenen op 20 euro per dag, maar daar is de begeleiding door zeer professionele mensen inbegrepen. Ik ben bijna 4 kg kwijt op nog geen 3 weken.

Ik zou het iedereen, die moet vermageren voor zijn gezondheid, absoluut aanraden.

Cholesterol en glucose is met 30% naar omlaag. Ik ben 62 en superblij iets gevonden te hebben!"
Marleen, 62 jaar
Vandaag dag 1

Mijn mama en zus zijn al enkele maanden bezig en doen het super! Al hebben ze een andere smaak qua eten en hebben ze soms moeite met textuur of smaak of... eerder de klik in hun hoofd denk ik.

Maar ik ben dus vandaag gestart: 100,00 kg. Dat kòn niet! Ook al ben ik 8 weken geleden pas bevallen van ons tweede kindje. Dit was/is onacceptabel! Op het einde van de dag blik ik even terug:

Ik ben fan! Vanmiddag (levering was er om 11u, maar ik wou niet meer wachten tot morgen) startte ik met een omelet met fijne kruiden. Ik deed een halve groene paprika bij in de pan en ook 100 g tomaat. Ik zat zo goed als vol en heb dan nog een groot glas water gedronken.
Enkele uren later nam ik de kippensoep. Ik vond ze best te pruimen, niet meteen wauw, maar ook helemaal niet slecht. Ik denk dat ik nadien wel even een suikerdipje/hongertje kreeg, maar zo snel als dat kwam was dat ook weer over.

's Avonds aten we (m'n man en zoontje met patatjes en kipsaté) gegrilde courgettes met veel kruiden. En ik dronk er een frappé shake bij. De smaak was heel anders dan ik me ingebeeld had, (ik ben grote fan van de Frappé van Nescafé) maar ik liet 'het bekende' los en vond dat als het een andere naam had gehad dat ik het dan sowieso superlekker zou quoteren.

Dus ook die maaltijd was alweer geslaagd!
Nu zit ik in de zetel, klaar voor mijn laatste maaltijd van vandaag: de rijstpap. Ik shake'te ze, warmde ze op, stak er een vork in en OMG! Hoe lekker is die?! Het water loopt me uit de mond terwijl ik wacht tot ze afgekoeld is! Al bij al had ik een superdag! Op het dipje 's namiddags na heb ik er amper iets van gemerkt. Met veel goede moed op naar dag 2! Ik ben helemaal mee!

Tot morgen!
Bente
Gisteren jaarlijkse controle bij cardioloog.
Mijn resultaten waren 30% beter dan vorig jaar (ben op 1 april met PnK begonnen).
Wat een geluk dat ik Pnk leerde kennen... Moet geen enkele medicatie meer nemen.
Bedankt voor jullie hulp en bijstand!
Marleen
Ik voel me veel beter na het verliezen van 20kg! Naast de beter zittende kledij heb ik ook meer energie voor het uitoefenen van mijn dagdagelijkse activiteiten en ook het sporten gaat beter! Peter Eén kilo meer dan ik mezelf als streefdoel had opgesteld. Je kan dus wel zeggen dat ik heel, héél tevreden ben. Die kleedjes waar ik vijf jaar geleden gemakkelijk in paste, maar het laatste jaar niet eens meer over mijn heupen kreeg? Die zitten opnieuw als gegoten. Die broeken waarvoor ik mezelf spartelend op een bed liet vallen om de knop dicht te krijgen? Passé composé Britt

Ontdek meer ervaringen en volg ons op Facebook en Instagram !