Wetenschappelijke onderbouwing

______________________________________________

 

Wetenschap
Het zeer laag-calorisch ketogeen dieet van de PNK-methode verlaagt de inname van vetten en suikers, maar zorgt voor de nodige hoeveelheid eiwitten van hoge biologische waarden. Doordat het dieet minder suikers (koolhydraten) bevat, begint het lichaam energie te halen uit het opgestapelde vet.
Dat proces heet ketose en leidt tot snel en kwaliteitsvol gewichtsverlies:
·        waardoor je vanaf de start efficiënt gewicht verliest
·        gezondheid gerelateerde risicofactoren verbeteren (cardiovasculair risico, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, slaapproblemen, gewrichtsproblemen,…)
·        je geen hongergevoel hebt tijdens ketose

PnK Methode

Bij een gewichtsverlies na 12 maanden van  19,91 kg, door middel van de PronoKal Methode, is 92,62 % (18,44 kg) hiervan verloren vetmassa en 7,38 % (1,46 kg) is verloren vetvrije massa.

Calorie-arm dieet

Bij een gewichtsverlies na 12 maanden van 7,03 kg, door middel van een calorie-arm dieet, is 77,95 % (5,47 kg) hiervan verloren vetmassa en 22,05 % (1,55 kg) is verloren vetvrije massa.

schema
proteïnedieet Schema

*PROKAL STUDY 12 maanden: vergelijkende studie tussen de PronoKal methode en een calorie-arm dieet

Het zeer laag calorisch ketogeen dieet van de PNK®-methode verlaagt de inname van vetten en suikers, maar zorgt voor de nodige hoeveelheid eiwitten, zodat het organisme correct kan blijven werken. Het gebruikt daarvoor eiwitproducten met ProteinDHA®. Doordat het dieet minder suikers (koolhydraten) bevat, begint het lichaam energie te halen uit het opgestapelde vet. Dat proces heet ketose en leidt tot kwaliteitsvol gewichtsverlies:

o   waardoor je vanaf de start efficiënt gewicht verliest
o   terwijl de cardiovasculaire risicofactoren verbeteren (hoge bloeddruk, hypercholesterolemie enz.).

Enkele van onze studies…

__________________________________________________________

 

1. Na twaalf maanden onderzoek is gebleken dat de behandelingen van PronoKal Group® efficiënt en veilig zijn voor gewichtsverlies bij zwaarlijvige patiënten die een ketogeen dieet volgen op basis van ons protocol, in vergelijking met een hypocalorisch dieet.
Gepubliceerd in het tijdschrift Endocrine. (2014) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24584583

2. Onderzoek van twee jaar waaruit is gebleken dat de behandelingen van PronoKal Group® efficiënt en veilig zijn voor gewichtsverlies bij zwaarlijvige patiënten die een ketogeen dieet volgen op basis van ons protocol, in vergelijking met een hypocalorisch dieet.
Gepubliceerd in het tijdschrift Endocrine. (2016) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27623967

3. Vergelijkend, gerandomiseerd en gecontroleerd klinisch onderzoek om de genezing van chronische ontsteking geassocieerd met obesitas te evalueren bij patiënten die een vermageringsprogramma volgen met het ketogene dieet van PronoKal Group®, evenals de impact van DHA op de genezing van vetweefselontsteking (betrokken bij de ontwikkeling van metabole aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes).
De resultaten zijn gepubliceerd in Endocrine. (2016) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27117144

4. Effect van een zeer caloriearm ketogeen dieet op

1. Hunkering naar voedsel en alcohol

2. Fysieke en seksuele activiteit

3. Slaap (stoornissen)

4. Levenskwaliteit

De resultaten zijn gepubliceerd in Nutrients (2018)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30241426